Sodelavci UP FHŠ (Inštitut za arheologijo in dediščino ter Oddelek za arheologijo in dediščino) smo skupaj s študenti projekta ŠIPK (Poti v zgodovino) aktivno oddelali Noč raziskovalcev v Arheološkem parku Simonov zaliv v petek, 29. 9. 2017.

Študenta Maja Grzetić in Iztok Žerjal sta suvereno in odločno vodila po parku ter ves dan sodelovala na delavnicah, skupaj smo popeljali po parku preko 300 učencev in dijakov ter tujih študentov, ki so bili vsi po vrsti navdušeni; Katharina Zanier, Katarina Šmid in Andrej Preložnik so prijazno prevzeli izvedbo predavanj in moramo se pohvaliti, da se je obisk le-teh povečal v primerjavi z lanskim letom za 150 %!

Seveda ne gre zanemariti pomoči Karin, ki je pripomogla, da so lahko udeleženci delavnic sestavljali krasne mozaike po predlogi Andreja in jim je bilo v izziv sestavljati tako zapletene motive - odlično so se odrezali! Andrej je odigral pomembno vlogo kot koordinator in motivator pri delavnicah in z veliko mero zahtevnosti, kot se za tak dogodek spodobi, miselno in motorično izzival dijake in učence! Mateja Ravnik je bdela nad redom in razporejanjem ter z nasmehom usmerjala skupine otrok.