Knjižnica

print

 

Knjižnica UP FHŠ je del Univerzitetne knjižnice Univerze na Primorskem (UP UK) in šteje okrog 13.000 enot gradiva, predvsem s področij geografije, zgodovine, antropologije, arheologije, sociologije ter jezikoslovja. Knjižnica jenamenjena študentom in profesorjem UP FHŠ, včlanijo pa se lahko tudi drugi zainteresirani zunanji uporabniki.


DELOVANJE KNJIŽNICE UP FHŠ

in IZPOSOJA GRADIVA v času epidemijetop

 

Zaradi sprejetih ukrepov začasno delamo od doma, dosegljivi smo izključno po e-pošti: knjiznica@fhs.upr.si. Prostori knjižnice so za uporabnike zaprti, vendar je izposoja gradiva vseeno možna.

 

NAROČANJE GRADIVAtop

Naročila za gradivo pošljite po e-pošti (knjiznica@fhs.upr.si). Pišite nam z vašega univerzitetnega naslova (stevilka@student.upr.si). V sporočilu navedite: ime in priimek, vpisno številko, COBISS ID in signaturo gradiva , avtorja in naslov gradiva. Predhodno tudi preverite, če je gradivo prosto za izposojo.

Primer navedbe podatka iz kataloga COBISS:

Allen : Mediterranean ecogeography

COBISS.SI-ID 16966498;

911 ALLEN H.D. Mediterranean

 

PREVZEM GRADIVAtop

Prevzem izključno naročenega ali rezerviranega gradiva je mogoč le ob dogovorjenem času oziroma ob dnevih, objavljenih na spletni strani fakultete. Naročeno gradivo je mogoče prevzeti na brezstičen način na vhodu v fakulteto ob vnaprej dogovorjeni uri. Prosimo, da pri prevzemu ravnate samozaščitno, uporabljate masko in držite primerno medosebno razdaljo.

Ko bomo naročene knjige pripravili za vas, vas bomo obvestili po e-pošti. Prevzem bo možen v sredo, 27. 1. 2021, pred fakulteto.

Ta dan bo možno tudi vračilo gradiva po predhodnem dogovoru.

VRAČILO GRADIVAtop

Gradivo lahko vrnete po dogovoru, in sicer ga lahko brezstično predate knjižničarki/knjižničarju na vhodu v fakulteto. Gradivo po pravilih NIJZ oddamo v tridnevno karanteno; šele po tem obdobju je njegova izposojo spet mogoča.

POZOR: v času razglašene epidemije, zamudnine NE BOMO ZARAČUNAVALI, opominov NE BOMO IZSTAVLJALI. Uporabniki, predvsem tisti, ki ne živite v Občini Koper, lahko že izposojene knjige vrnete po preklicu epidemije oz. ko bodo ukrepi o omejitvah prehodov občinskih meja odpravljeni. Če želite, lahko knjige vrnete po pošti. Če prejmete obvestilo o skorajšnjem poteku roka izposoje, ki je programsko nastavljeno, nam pišite in vam bomo rok izposoje podaljšali.

 

E-VIRItop

Vabimo vas k uporabi naših E-virov, kjer najdete številne e-knjige, spletne časopise in baze podatkov s številnimi prispevki v polnem besedilu. Uporabniki knjižnice do E-virov dostopate preko povezave

https://www.upr.si/si/univerza/clanice/univerzitetna-knjiznica/elektronski-viri/

ali

https://www.fhs.upr.si/sl/knjiznica/informacijski-viri

Uporabniško ime in geslo sta za študente enaka vstopnim podatkom za ŠIS/VIS, za zaposlene na UP pa enaka vstopnim podatkom za UNIS.Urnik knjižnice UP FHŠ (od 1. 10. 2020 dalje) - ne velja v času izrednih razmer (do nadaljnjega)

ponedeljek: 10.00 do 12.00 ter 12.30 do 15.00

torek, sreda, četrtek: 10.00 – 12.00 ter 12.30 do 15.00

petek: 8.00 - 13.00

 

Kontakti

tel.: 05/663 77 55

knjiznica@fhs.upr.si


 

Oddaljen dostop do e-virov preko Arnes AAI/Shibboleth avtentikacije

 

 

Oddaljen dostop do e-virov preko Arnes AAI/Shibboleth avtentikacije* je za študente in zaposlene na UP na voljo za zbirke:
EBSCOhost, Emerald, JSTOR, Nature, ProQuest Academic Complete, ProQuest Dissertations & Theses Global‎, PsycArticles (APA), SAGE Journals Online, Science Direct (Search for your institution and click the name to login -> vpišemo University of Primorska), SpringerLink, Taylor & Francis SSH Library, Web of Science (Institutional Sign In –> v spustnem seznamu izberemo Arnes AAI Federation in potem University of Primorska), Wiley Online Library (v spustnem seznamu pod »Federation« izberemo Slovenia - ArnesAAI in potem University of Primorska).
*Oddaljen dostop preko Arnes AAI/Shibboleth avtentikacije je na podlagi enotne digitalne identitete omogočen za študente in zaposlene na UP. Po kliku na posamezno zbirko vpišemo uporabniško ime in geslo. Študenti se prijavijo s študentsko identiteto (na isti način kot v ŠIS, e-učilnico). Zaposleni na univerzi za dostop uporabijo up. ime in geslo v obliki, kot ga uporabljajo na primer za UNIS.


Informacije o dostopu so na voljo tudi na podstrani Elektronski viri na spletni strani Univerzitetne knjižnice >>


Testni dostop do zbirk SAGE Knowledge in SAGE Research Methods Video

Obveščamo vas, da je možen brezplačen dostop do nekaterih Elsevierjevih servisov. Več informacij na naslednji povezavi.


Informacijski viri

https://www.fhs.upr.si/sl/knjiznica/informacijski-viri

 

Oddaljen dostop

https://remote.upr.si/


Ceniktop

Splošna pravilatop

Spletna stran Univerzitetne knjižnicetop

Informacijski viritop

Spletni katalog Cobisstop

Moj profil COBISS (Moja knjižnica)top

COBISS pomočtop

Bibliografije raziskovalcevtop

Seznam novostitop