Knjižnica

print

 

Knjižnica UP FHŠ je del Univerzitetne knjižnice Univerze na Primorskem (UP UK) in šteje okrog 13.000 enot gradiva, predvsem s področij geografije, zgodovine, antropologije, arheologije, sociologije ter jezikoslovja. Knjižnica jenamenjena študentom in profesorjem UP FHŠ, včlanijo pa se lahko tudi drugi zainteresirani zunanji uporabniki.


Obvestilo za uporabnike knjižnice UP FHŠ

 

Spoštovani,

kljub temu, da so od 4. 5. 2020 splošne knjižnice, ob upoštevanju higienskih ukrepov v času epidemije COVID-19, spet lahko odprte, v knjižnicah na Univerzi na Primorskem vsem ukrepom za zaposlene in obiskovalce oz. bralce, ki jih navaja NIJZ, trenutno še ne moremo zadostiti, zato vse knjižnice na UP še naprej ostajajo zaprte. O vnovičnem odprtju knjižnic na UP vas bomo pravočasno obvestili.

Še naprej je vsem zaposlenim in študentom UP omogočen dostop do elektronskih knjižničnih virov (navedeni spodaj).
Do e-virov lahko dostopate tudi od doma, preko oddaljenega dostopa.

Za že izposojeno gradivo se v tem obdobju ne bo zaračunavala zamudnina ali opomini. Rok izposoje vam bomo podaljšali. Gradivo pa boste vrnili takrat, ko bo knjižnica spet odprla svoja vrata. O tem vas bomo obvestili na spletni strani. Trenutno delamo od doma, na morebitna vprašanja v zvezi s knjižnico vam bomo odgovorili po elektronski pošti: knjiznica@fhs.upr.si

 


NOVOSTI!

 

Navodila za naročilo knjižničnega gradiva v knjižnici UP FHŠ

 

Knjižnice na UP ostajajo zaenkrat še zaprte. O ponovnem odprtju vas bomo obvestili.

Do takrat si lahko v nujnih primerih študenti in zaposleni UP FHŠ naročite gradivo po e-pošti (knjiznica@fhs.upr.si) za osebni prevzem v avli fakultete.

V sporočilu navedite: ime in priimek, vpisno številko, COBISS ID gradiva, avtorja in naslov gradiva. Predhodno tudi preverite, če je gradivo prosto za izposojo. Ko bomo naročene knjige pripravili za vas, vam bomo poslali potrditveni mail z rokom prevzema. Knjige boste osebno prevzeli v avli fakultete ob določeni uri, s seboj imejte študentsko izkaznico ali osebni dokument. V primeru, da bi namesto člana, ki si izposoja gradivo, prišel prevzeti gradivo nekdo drugi, se je potrebno to predhodno dogovoriti - ime in priimek. Ta oseba naj ima s seboj osebni dokument.

 

Osebni prevzem po predhodnem naročilu bo možen predvidoma od srede, 20. 5., dalje.

Ob vstopu na fakulteto veljajo že znana navodila, vstopajte posamično, ob vhodu si razkužite roke, uporabljajte zaščitno masko in upoštevajte varnostno razdaljo 2 m.

 

Glede ravnanja s knjižničnim gradivom doma uporabnikom svetujemo, da se seznanite z navodili NIJZ glede higienskih ukrepov v knjižnicah v času epidemije COVID-19:

https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/knjiznice.pdf


Oddaljen dostop do e-virov preko Arnes AAI/Shibboleth avtentikacije

 

Oddaljen dostop do e-virov preko Arnes AAI/Shibboleth avtentikacije* je za študente in zaposlene na UP na voljo za zbirke:
EBSCOhost, Emerald, JSTOR, Nature, ProQuest Academic Complete, ProQuest Dissertations & Theses Global‎, PsycArticles (APA), SAGE Journals Online, Science Direct (Search for your institution and click the name to login -> vpišemo University of Primorska), SpringerLink, Taylor & Francis SSH Library, Web of Science (Institutional Sign In –> v spustnem seznamu izberemo Arnes AAI Federation in potem University of Primorska), Wiley Online Library (v spustnem seznamu pod »Federation« izberemo Slovenia - ArnesAAI in potem University of Primorska).
*Oddaljen dostop preko Arnes AAI/Shibboleth avtentikacije je na podlagi enotne digitalne identitete omogočen za študente in zaposlene na UP. Po kliku na posamezno zbirko vpišemo uporabniško ime in geslo. Študenti se prijavijo s študentsko identiteto (na isti način kot v ŠIS, e-učilnico). Zaposleni na univerzi za dostop uporabijo up. ime in geslo v obliki, kot ga uporabljajo na primer za UNIS.


Informacije o dostopu so na voljo tudi na podstrani Elektronski viri na spletni strani Univerzitetne knjižnice >>


Testni dostop do zbirk SAGE Knowledge in SAGE Research Methods Video

Obveščamo vas, da je možen brezplačen dostop do nekaterih Elsevierjevih servisov. Več informacij na naslednji povezavi.


 

Informacijski viri

https://www.fhs.upr.si/sl/knjiznica/informacijski-viri

 

Oddaljen dostop

https://remote.upr.si/

 

  

Urnik knjižnice UP FHŠ

ponedeljek: 10.00 do 12.00 ter 12.30 do 17.00

torek, sreda, četrtek: 10.00 – 12.00 ter 12.30 do 15.00

petek: 8.00 - 13.00

 

Kontakti

 

tel.: 05/663 77 55

knjiznica@fhs.upr.si


Cenik

Splošna pravilatop

Informacijski viritop

Spletni katalog Cobisstop

Bibliografije raziskovalcevtop

Seznam novostitop