petek, 6. december 2019

Delegacija s SUIBE iz Šanghaja na UP

 

 

Delegacija s SUIBE iz Šanghaja na UP

 

V ponedeljek, 2. 12. 2019, nas je obiskala pomembna delegacija s kitajske univerze SUIBE iz Šanghaja, partnerska organizacija UP, ki je bila pobudnica in ustanoviteljica Konfucijeve učilnice Koper. Delegacijo so sestavljali pro-rektorica, dr. Xu Mei, namestnik vodje Mednarodne pisarne, dr. Zhang Shuihui, in namestnica direktorja Mednarodnega Konfucijevega inštituta, dr. Ye Rong.

Najprej so se oglasili na UP FHŠ, kjer jih je sprejela dekanja, prof. dr. Irena Lazar, in se pogovorila o možnostih širitve sodelovanja, glede na to, da bo z novim letom Konfucijeva učilnica organizacijsko umeščena na to članico.

Ob delovni večerji v Piranu, se nam je pridružila še vodja Sektorja za izobraževalno in mednarodno dejavnost ter kakovost UP, gospa Tatjana Mikelić Goja, da smo uskladili nove izmenjave in sodelovanje v okviru programa Erasmus+.

Prisedel je tudi gospod Dragan Klarica, oblikovalec Tartinijeve podobe v Občini Piran in organizator dogodkov ob jubilejni 250 letnici Tartinijeve smrti. K sodelovanju pri tem dogodku je povabil kitajske mojstrske glasbenike.

Razšli smo se polni novih načrtov za sodelovanje in povezovanje kitajske in slovenske kulture.