Spoštovane študentke in študenti,

 

da bi zagotovili čimbolj varno izvedbo, smo na Univerzi na Primorskem sprejeli poostrena navodila in obvezno vsakodnevno testiranje za študente ne glede na status (prebolevniki, cepljeni), ki veljajo pred vstopom v prostore fakultet tekom zimskega izpitnega obdobja (24. 1. 2022–18. 2. 2022).

Upoštevajo se:

 - PCR testi - 48 ur,

 - hitri antigenski testi, opravljeni pri pooblaščenih izvajalcih - 24 ur, če ni navedene ure, na dan obveznosti,

 - samotestiranje s hitrimi antigenski testi, opravljeno na testirnih točkah v prostorih Univerze na Primorskem na dan obveznosti.

Študenti teste za samotestiranje prejmete v lekarni in test opravite na testirni točki ali v atriju pred njo. Evidenčni list prejmete od prisotne osebe na točki. 

Na številnih lokacijah v Kopru in drugih obalnih mestih se lahko udeležite brezplačnega hitrega testiranja, ki velja tudi kot pogoj PCT.

Ostali obiskovalci in zaposleni morajo pred vstopom izpolnjevati pogoj PCT, priporočljivo je tudi dnevno testiranje.

Prav tako velja, da za študente ni več napotitve v karanteno ob rizičnem stiku, ampak se v tem primeru dnevno samotestirate in nosite FFP2 zaščitno masko še 7 dni po rizičnemu stiku.

Informacije so objavljene tudi na spletni strani univerze: https://www.upr.si/si/univerza/covid-19-in-up/izvedba-zimskega-izpitnega-obdobja-2022

Poleg zgornjega vas prosimo, da redno en dan pred izpitnim rokom preverite prostor in uro izvedbe izpita, saj prihaja do sprememb zaradi težav z ogrevanjem na UP FHŠ.