Arheološki park Simonov zaliv

print


PREDSTAVITEV PARKA

V Arheološkem parku Simonov zaliv smo začeli novo sezono in odprli vrata za obiske šol in napovedanih skupin ter posameznikov. Na arheološkem najdišču so na ogled rimski mozaiki in ostanki bivalnih prostorov rimske obmorske vile, poleg pa je za ogled vzpostavljen interpretacijski center. V njem obiskovalci spoznajo življenje v vili in rimski dobi, potipajo materiale, dvigajo bremena ali postavljajo oboke. Na interaktivnem zemljevidu spoznavajo vsebine o geologiji, morju, vetrovih, oljkah, ribah, delfinih in še o čem, ter natovorijo del ladje ali spoznavajo amfore.

   

 

ZA ŠOLE

Za šole in šolske skupine imamo pripravljene tudi izobraževalne kovčke s kopijami arheoloških predmetov, ki jih lahko potipajo, vzamejo v roke ali preizkusijo, po želji vas obiščemo tudi na šoli. Teme o rimski medicini, pisavi, trgovini ali prehrani so dopolnjene z nalogami, prilagojenimi različnim starostnim skupinam. Na delavnicah se lahko preizkusijo v izdelavi mozaika, v pisanju na voščene ploščice ali pa preizkusijo rimska oblačila in predmete rimskega vsakdana. Ob tem pa spoznavajo delo arheologov, restavratorjev in strokovnjakov za varovanje dediščine.

   

V parku po dogovoru organiziramo tudi kulturni, družboslovni ali naravoslovni dan za zaključene skupine.

VODEN POTAPLJAŠKI OGLED ANTIČNIH OSTALIN

V avgustu bo ob sredah s pričetkom ob 10. uri možen ogled podmorskih antičnih ostalin v organizaciji Inštituta za potapljanje in podvodne aktivnosti Piran (IPPA).

Potapljanje je namenjeno starejšim od 12. let (mladoletni v spremstvu staršev) ter dobrega zdravja, predznanje ni potrebno. Potapljanje vključuje teoretični del in praktično potapljanje. Predvidene so skupine do 4 oseb, za večjo skupino se izvedba razdeli na več delov.

Cena na osebo znaša 35 eur.

Za prijavo na potapljanje je obvezna prijava prek telefonske številke 041 746 153 ali elektronske pošte zavod@ippa.si.

 

Vljudno vabljeni!


 

KONTAKTI

Telefon: (05) 66 37 746

Elektronska pošta: vila.simonovzaliv@fhs.upr.si ali andrej.preložnik@upr.si

   


 

URNIK

maj, junij, september: petek, sobota, nedelja, 16h-19h

julij, avgust: torek-nedelja, 17h-20h

    


 

KAKO DO NAS


 

CENIK VSTOPNIC IN VODSTEV

 

    


Več o vili na : www.project-as.eu